Wednesday, February 15, 2012

Photoshoot...Click Click



Mommy tak dpt nak bayarkan tuk anak2 photoshoot yg lawa2, tapi mommy berjaya dptkan sponsored photoshoot tuk mereka...hehee okay la kan? It was a win win deal..we got the pixies for free and they got what they want out of my kids' pictures. Takpe, manager ni akan terus mencarik peluang2 tuk penuhkan tabung2 korg yer dengan syarat sila bayar komisen jugek :)).

Over this weekend, we r going for that photoshoot..cant wait! Dapat gak penuhkan album anak2 dgn gambar2 yg berkualiti. Finally somethg coming to us after we failed with few other applications. Nggak apa2, suma mata melihat sesuatu dengan beda2 tafsirannya :)).

Ni gambar amek masa umur dia 1thn3bulan..baru jer pandai jalan.












Oh yeah, previous shooting we failed, and i also wonder when they want to air the TVC..aihh maknanya payment pun tak masuk ler yer.


*gambar credit to The Photolicious :)

Sue!

Saturday, January 21, 2012

Sungai Besar...Sungai Yang Besar

balik kampung hoohooohooo balik kg. kami akan balik kg...nanti kot rajin amek gambo la yer. aktiviti kot kat kg cam biasa laaaaa makan makan makan makan makan makan sampai demok.

Korang tau ke sg besar tu kat mana? eleh korang tu tau khir toyo jer ni hehehee.

meh tgk tang mana sg besar ni.



View Larger Map


Pastu naak pi makan mee udang jugeeekk. Jommmm?


Sue!

Friday, January 20, 2012

Reading....Focus Focus


In a mood of reading..yes i am. Saya perlu membaca dengan cepat dan pantas dan perlu letak gam GAJAH kat otak ni supaya ingat apa yang saya baca akan lekat & dia akan kekal disitu jangan lari2. ngeeeee... Apa la beriya benar membaca ni kan, hiks...perlu weyyyyy general knowledge, dah karat nih terlalu occupied dgn citer korea & hal2 anak2 jer. aish.

bla bla bla bla bla....kena baca pasai hal ehwal negara, apa jadi semalam, apa jadi last week, apa jadi hari2 sebelumnya di malaysia dan mana2 disekeliling donia. ok, i hv to go to archieve library..newspapers & some other websites. aiyoooh, bleh selit baca novel dak?. oklah...harus bermula dari sekrg yer dgn speed reading. baca baca baca digest digest baca digest baca digest ...stay there dun come out yet hiks.




sebelum tu zZzzZzzzzzz dulu amek tenaga ..nhgegeee.



Sue!

Monday, January 16, 2012

Berdiam Diri Itu Lebih Baik



Hampir 2 minggu saya berdiam diri takde update kat sini. terlalu banyak benda tertangguh perlu diselesaikan ditambah2 plak dengan masalah2 lain yang kadang2 menimpa2 datang. Doa saya, moga diberi kesabaran tuk mengharungi semua2 ni.



Sue!


Monday, January 9, 2012

Contraband Tickets, Sapa Mau?



Mahap lah kenkawan, saya sangat busy settle-kan soal kedai yg sekangkang kera itu, dengan isu pemutihan 6P yang kena pergi atas bawah kiri kanan nak legalize workers. oopppsss selama ni worker ai illegal yer hihihihi. Anyway, soal pemutihan masih belum settle..esok last day submission.Moga settle esok...jadi tukun kat immigration tunggu giliran. Sapa yg ada disana, say hi to me..hihihih.

Back to our topic...korang tau citer ni? CONTRABAND? wehhuuu action movie & i have the Premier Screening tickets on this Wednesday 11 January 2012, 930pm @Cathay D Curve. U see it 1st peeps!!! Tickets courtesy from Nuffnang...thank you!! Menang masuk contest yer. Disebabkan masa saya sangat tight & my 2 babies are sick now and i dun think he can recover soon, tak dapat la nak kenkononnya nak pegi date dgn asben. But hey, this is a good news to u guys!! I would like to give it away to my readers. Sapa Mau??? Tapi ada caranya, tengok scroll dibawah.... Sebelum tu meh saya buat sikit la review yer....

Tayangan kat US on 13 January...Dengan pelakon fave saya yang menggiurkan Mark Wahlberg...fuhhhh syiok lah. takpe la saya carik dvd pirate jer nanti wakakakaka. Meh tengok....




Contraband is an upcoming American action thriller film directed by Baltasar Kormákur, starring Mark Wahlberg and Kate Beckinsale. The film is a remake of the Icelandic 2009 film Reykjavík-Rotterdam which Kormákur starred in. It is set to be released on January 13, 2012 in the United States by Universal Pictures.



Chris Farraday abandoned his life of crime long ago, but after his brother-in-law, Andy, botches a drug deal for his ruthless boss, Tim Briggs, Chris is forced back into doing what he does best; running contraband. Chris must settle Andy's debt and things get heated up when Chris has only hours to reach the cash. Chris must use his rusty skills to navigate the treacherous criminal network of drug lords, cops, and hit men before his wife Kate, and their two sons become targets as well.

Some preview....



Okay apa cara2nya nak dapat 2tickets ni?? Mudah ajer...bukan nak suruh korg buat macam MLM pun. hehehee....cara2nya...

1. Pls introduce my blog to 1 of your fren..kalau ramai lagik bagus. next time kita buat lagik giveaway anythg yer. Pastu buat la link my blog dekat belog korang hiks.

2. Pls put a comment here including your fren by stating your name - introduce by who. tak kisah la nama samaran pun. Dua2 kena buat yer

3. Bagi tau sekali kat komen apa korang nak buat if your husband/wife/kids kena kidnapped? Pls be as creative as possible


tak paham?? okay saya kasi contoh sket la yer.

Commenter name : Cik kiah penyibuk rumahtangga orang. introduce by Cik leha tukang intai. Kalau family saya kena kidnap saya akan jadi reksaksa kaler perpel dan serang penjahat & pijak2 dorang sampai lumat. huh padan muka kau.

Senang kan?? camtu jer. Tarikh tutup esok hari selasa kul 12 tengah malam..jadi hari rabu pagi saya akan umumkan pemenangnya, pastu sila bagi email address skali yekkk.


Sue!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...